Object

Title: Pisma. T.33.

Volume:

T. 33.

Description:

Zawiera: 1. „Otwarcie Kursu Literatury polskiej”, k. 1-21. Dopisek na k. 1: „Czytane w UniwersytecieWrocławskim d. 3 Listop. 1851. poraz pierwszy”.2. „Wstęp do Literatury polskiej”, k. 22-27.3. Literatura polska, k. 28-569, w tym m.in.:a. „O przyczynie literackiej upadku Polski”, k. 28-43.b. „I Część ogólna Literatury polskiej”, k. 45-204. Brak 20 kart.c. „IIga Część ogólna Literatury polskiej”, k. 205-258.d. „III. Część ogólna Literatury polskiej XVI i XVII wieku”, k. 260-569.„4. Literatura polska z Maciejowskiego”, k. 570-603.Uw.: jedna z obwolut z fragmentu niemieckojęzycznej gazety [z Wrocławia?] k. 44 i 100. ; Rkp. 24 x 19 cm. K. 603. Luźne. ; W zakładce poniżej Link do katalogu biblioteki znajdą Państwo odniesienie do skompletowanej spuścizny ks. W. Kraińskiego, opracowanej przez Bibliotekę PTPN.

Signature:

Rkp. 2361

Language:

pol

Link to library:

click here to follow the link

Rights Management:

Biblioteka Poznańskiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk

Rights:

domena publiczna

Access rights:

dla wszystkich bez ograniczeń

Digitisation:

Biblioteka Poznańskiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk

Digitisation sponsor:

Digitalizacja kolekcji rękopisów księdza Wincentego Kraińskiego – kontynuacja. Publikacja dofinansowana ze środków budżetu państwa w ramach programu Ministra Edukacji i Nauki pod nazwą Społeczna Odpowiedzialność Nauki Wsparcie dla bibliotek naukowych nr projektu SONB/SN/546522/2022 kwota dofinansowania 154 737,22 zł całkowita wartość projektu 172 537,22 zł.

Location of original object:

Biblioteka Poznańskiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk

Object collections:

Last modified:

Jan 30, 2023

In our library since:

Jan 30, 2023

Number of object content hits:

3

All available object's versions:

https://wbc.poznan.pl/publication/609361

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

Edition name Date
$editionInfo.Label Jan 30, 2023

Objects Similar

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information