Struktura obiektu
Tytuł:

The influence of temperature on function of mammalian skeletal muscles

Liczba stron:

6

Twórca:

Malak, Bartosz

Temat i słowa kluczowe:

skeletal muscle ; physiology ; contraction ; hypothermia ; hyperthermia ; metabolism

Abstrakt:

The influence of the thermal environment on physiological processes and body temperature have been widely studied. Skeletal muscles are one of the tissues that are very sensitive to different thermal conditions. The temperature of muscle, especially in limbs, is frequently different than core temperature and fluctuates daily. For example, the resting muscle temperature of humans (core temperature 37°C) may vary from 29.4 to 34°C but may be increased to 40°C in the same muscle during activity [3]. The change in temperature between resting and working muscle has the potential to considerably alter the rate of contractile muscle properties and power outcomes. This review presents the current state of knowledge regarding the effect of temperature on properties of mammalian skeletal muscle contractions, specifically the biomechanical, metabolic, and neuromuscular aspects.

Wydawca:

Akademia Wychowania Fizycznego w Poznaniu

Miejsce wydania:

Poznań

Typ obiektu:

artykuły

ISBN/ISSN:

2299-9590

DOI:

10.23829/TSS.2020.27.1-3

Język:

eng

Tytuł poprzedni:

kliknij tutaj, żeby przejść ; Studies in Physical Culture and Tourism

Jest częścią:

Trends in Sport Sciences 2020 Vol.27 No.1

Udostępniane przez:

Akademia Wychowania Fizycznego w Poznaniu ; Biblioteka Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu

Format:

pp.19-24; 30cm

Data wydania:

2020

Prawa:

wszystkie prawa zastrzeżone

Prawa dostępu:

dla wszystkich w zakresie dozwolonego użytku

Licencja:

udostępnianie na podstawie umowy z właścicielem majątkowych praw autorskich

Właściciel praw:

Akademia Wychowania Fizycznego w Poznaniu

Digitalizacja:

Biblioteka Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu

×

Cytowanie

Styl cytowania: