Ochronne działanie soków z buraka, aronii i jabłka na system obrony antyoksydacyjnej szczura
Wariant tytułu:Protective effect of beetroot, chokeberry and apple juice on antioxidant defense system in rat
Twórca: Temat i słowa kluczowe:medycyna ; lipid peroxidation ; stres oksydacyjny ; animal experimentation ; badania na zwierzętach ; rats ; szczury ; medicine ; beta vulgaris ; peroksydacja lipidów ; burak zwyczajny ; kidney - metabolism ; xenobiotics - toxicity ; photinia ; ksenobiotyki - toksykologia ; nerka - metabolizm ; aronia ; wyciągi roślinne - farmakologia ; malus ; wątroba - metabolizm ; liver - metabolism ; glutathione - analysis ; jabłoń ; glutation - analiza ; plant extracts - pharmacology ; oxidative stress
Miejsce wydania: Typ obiektu: Język: Udostępniane przez: Data wydania: Właściciel praw: Digitalizacja:Biblioteka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu
Lokalizacja oryginału:Biblioteka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu
Format obiektu cyfrowego: